Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stressz

A stressz életünk motorja mindaddig, amíg terhelhetőségünket nem lépi túl és kellemesen érezzük magunkat. Amint túllépi, a korábban egyszerűnek vett dolgokat megerőltetőnek tartjuk, ami korábban „hajtott” minket most megbetegít, mert túllépi terhelhetőségünket. Koncentrációs problémák jelentkezhetnek, és lényegtelen dolgok is mérhetetlenül felidegesíthetnek. Sok kis apró fájdalomból pedig betegség alakulhat ki.

Amikor valamire gondolunk, azonnal stresszorként (stresszt okozó tényező) jelenhet meg fizikai –érzelmi létünkben, és lehet, hogy valami olyan stresszt jelent, amivel tudatos elménk nem is volt tisztában, addig, amíg az izomreakció arra rá nem világított. Emellett a mudrák (kézmódok) használata lehetővé teszi a kineziológusnak, hogy azonosítsa ennek a tudatalatti stressznek a pontos forrását.

A kineziológiai kezelés támogathatja számos probléma pozitív irányú változásának elérését, hisz a tudatalattiban bármilyen üggyel kapcsolatban „megbújhat” egy negatív, korlátozó hitrendszer, ami észrevétlen gyakorol hatást döntéseinkre, viselkedésünkre, választásainkra. Ezeket vagy generációsan örököltük őseinktől, vagy mi alakítottuk ki magunknak életünk során.