Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Agyintegráció - LEAP

Mi a LEAP? (Learning Enhancement Acupunktur Program)

A LEAP – agyintegráció egy haladó, speciális kineziológiai technika, mellyel sejtszinten szüntethetők meg azok a neurológiai blokkok, melyek megakadályozzák az egyes agyterületek elérhetőségét és együttműködését, azaz gátolják az integrált agyműködést.

A LEAP egy energetikai-kineziológiai módszer, ami azt jelenti, hogy akupunktúrás pontok érintésével tudjuk „megcélozni” az agyterületeket, ellenőrizni a gátoltságukat és oldani az így feltárt blokkokat.

Eredetileg a LEAP Tanulást segítől akupunktúrás program a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek és felnőttek részére jött létre.  A módszer a két külön funkciókkal rendelkező, de egymást kiegészítő agyfélteke működésén alapul, de később egyértelművé vált, hogy az agy integrációt elősegítő eleme alapvető fontossággal bír minden területen, és nem csak az elméleti tanulás során játszi fontos szerepet. Bizonyos szempontból egész életünk során tanulunk abban az értelemben, hogy tapasztalatokat szerzünk, és azokat életünkbe integráljuk. Ez nagy mértékben meghatározza, hogy kik vagyunk, és mit csinálunk az életünk során.

A LEAP programba akupunktúrás pontok speciális kombinációinak érintésével, különböző mudrák (kéztartások) használatával különböző agyi területekre és agyi pályákra tudunk hatást gyakorolni; közvetlenül tudjuk őket stresszmentesíteni, ezáltal tartós pozitív változást elérni

 • Tanulási nehézségek,
 • Helyesírási problémák,
 • Olvasási és szövegértési zavarok,
 • Számolási nehézségek,
 • Pszichoszomatikus tünetek (fejfájás, émelygés),
 • Vizsgadrukk,
 • Szem – kéz koordináció,
 • Felnőttkori átképzés,
 • Munkahelyi, magánéleti stressz,
 • Gyakori, indokolatlan megbetegedés,
 • Koncentrációs nehézségek
 • Beszédzavar

Speciális kineziológiai technika, mellyel megszüntethetők az egyes agyterületek összehangolt,

 hibátlan működését akadályozó blokkok (Fájdalommentesen, akupresszúrás pontok gyengéd érintésével.)

Mivel fizikai és érzelmi működéseinket agyunk irányítja, a módszer számos területen alkalmazható gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt:

LEAPnél fonákságokat keresünk melyik az a tudatalatti szint ami gátol minket a vágyott cél elérésében, abban, hogy „meg tudom-e oldani az adott problémát.

Különböző agyterületeket vizsgálunk, és menet közben általbán a SIPS-el stressz indikáló pontok keresésével kombináljuk.

Az irányító és központi meridiánunk alkotja a belső stabilitás tengelyünket. Ha ezen a tengelyen vannak blokkolt pontok, akkor nem megfelelően stabil az alap (jin-jang) Égi körforgásnak nevezik a kínaiak. (ez egyébként a balanszok tartósságát is biztosítja) de ha gond van az immunrendszerrel, érdemes akkor is az égkört megvizsgálni. Az elektromágneses mezőre érzékeny

A tanulási nehézségek leggyakoribb okaként a kérgestest Corpus callosum blokkolódását szokták említeni. A kérgestest biztosítja a két agyfélteke átjárhatóságát, azaz az információ áramlását a két agyfélteke között. Miközben a tanulási problémákkal küzdők esetében szinte mindig blokkolt a kérgestest, mindannyian észrevehetjük saját magunkon, ha hitelen elfáradtunk tanulás vagy szellemi munkavégzés közben, akkor az információáramlás blokkolódott, azaz nem működik integráltan a két agyfélteke.